Dankzij onze jarenlange ervaring hebben wij een branchetemplate en implementatiemethodiek kunnen ontwikkelen, speciaal gericht op de machinebouw. U zult uw proces als machinebouwer direct herkennen in onze software. Ook is het pakket, dankzij deze template, al volledig toegespitst op uw type bedrijf en is Ridder iQ daarnaast dynamisch genoeg om zelf aanpassingen te maken. Middels een speciaal voor de machinebouw ontwikkelde implementatiemethodiek en specialisten die veel ervaring hebben binnen de machinebouw, zorgen we keer op keer voor een succesvolle implementatie.

Ridder iQ gebaseerd op de machinebouw

Of u nu specials bouwt of meer seriematig werkt, het voornaamste van een ERP systeem gericht op de machinebouw is het kunnen werken met complexe samengestelde producten. Integreer direct CAD, PDM  of PLM systemen, zodat u geen stuklijsten dubbel dient op te bouwen. Bepaal direct uw kostprijs door middel van het snel kunnen calculeren in Ridder iQ.

Beheer uw gehele project in onze Projectmanagement oplossing of stuur papierloos uw productie aan middels Shopfloor control. Houdt constant zicht op de planning en uw capaciteit en stuur direct bij waar nodig. Werk met serienummers en draag zorg voor volledige traceerbaarheid van grondstoffen. Wanneer u ook service verleent op de door u gebouwde machines, is onze service module met additionele service app een uitkomst.

Ridder iQ is dé oplossing voor machine bouwende bedrijven. Wilt u zelf een proefrit maken met onze software? Nodig gerust één van onze specialisten uit!

Ridder iQ - Stuklijstboom

Ridder iQ - Materiaalstatus

Real-time inzicht in uw volledige bedrijf

Ridder iQ biedt real-time inzicht in uw resources, materiaalbehoefte, capaciteit en planning. Het stelt u in de gelegenheid om constant te sturen op basis van de actuele gegevens. Wat Ridder daarin belangrijk vindt, is dat informatie naar de gebruiker toekomt. Niet meer zoeken naar informatie, geen rapporten meer uitdraaien, maar live informatie op uw scherm. Informatie gebaseerd op specifieke rollen binnen uw bedrijf. Een inkoper wenst immers andere informatie te zien dan bijvoorbeeld een verkoper of een werkvoorbereider.

Voorwaardelijke opmaak en dashboards

Door middel van voorwaardelijke opmaak kunt u heel gemakkelijk met kleuren werken. Had er al een koopdeel binnen moeten zijn, of dreigt een order onder de gewenste marge te komen, Ridder iQ laat het direct visueel zien. Tevens kunt u van alle informatie uit de database, dashboards maken waarin draaitabellen en grafieken verwerkt zijn. Ridder iQ is zo gebruiksvriendelijk dat gebruikers dit ook zelf in kunnen stellen en beheren.

Ridder iQ - Voorwaardelijke opmaak

Andere interessante modules


CAD integratie

Integreer aan uw cad-pakket en zorg er daarmee voor dat er automatisch stuklijsten worden gegenereerd.


PDM integratie

Wanneer u voor het artikelbeheer een PDM systeem gebruikt kan deze naadloos met Ridder iQ geïntegreerd worden


Service en Onderhoud

Verleen ad-hoc en periodiek service op uw objecten in het veld en maak servicecontracten aan.


Shop Floor Control

Stuur papierloos uw productie aan en krijg real-time inzicht in de status van de lopende bewerkingen.


Productieplanning

Plan middels een gantt chart uw productie en maak uw capaciteit en bezetting inzichtelijk


Productconfigurator

Configureer uw complexe samengestelde producten snel middels de iPCF en neem deze direct in productie.

Neem contact op met onze specialist

Laurens Verbree
l.verbree@ridder.nl
+ 31 (0)341 - 412 984