De reden dat Ridder is opgericht ligt bij de inventiviteit van Ridder oprichter Frans Nugteren. Hij wilde destijds overzichtelijk krijgen wat een product hem zou gaan kosten en wat het hem opbracht, kortom zijn resultaat op aangenomen orders en projecten. Diverse collega-bedrijven toonden interesse, wat resulteerde in de oprichting van Ridder Data Systems BV in 1982. De zoon van Frans, Henri, bouwde het bedrijf uit naar Ridder zoals het nu is. Ridder levert vandaag de dag ERP software waardig aan een marktleider. Met ca. 100 medewerkers bedienen wij tegenwoordig ca. 950 bedrijven die naar volle tevredenheid werken met onze software.

Onze visie

Wij stellen onze klant centraal. Dit mag u van een marktleider als Ridder verwachten. Innovatie, deskundig, flexibel en servicegericht zijn enkele kernbegrippen uit onze belofte. Om aan deze belofte te kunnen voldoen zullen wij de trends in de markt op de voet volgen. De ketenintegratie is zo’n trend heden ten dage. Ridder omarmt hierbinnen het begrip “connectivity”.

Connectivity houdt voor ons in dat we met verschillende innovatieve samenwerkingen binnen de keten komen met dé totaaloplossing voor de maakindustrie. Gestoeld door het gebruik van de meest actuele technologie en gevoed door flexibele technische integraties met branche specifieke IT-oplossingen.

Connectivity - Integreren met Ridder iQ als centrale bron van informatie

Ridder Data Systems - Missie

Onze missie

Wij beschouwen automatisering als kernactiviteit en stellen onze klanten centraal. Het denken in standaards en het optimaal beheren van de kritische bedrijfsprocessen van onze klanten, waarbij we krachtig leiderschap willen tonen met als missie om kwalitatief hoogwaardige oplossingen en kennis te bieden op het gebied van geïntegreerde informatiesystemen voor de maakindustrie.

Historie en zusterbedrijven

De grondvesten van Ridder zijn in 1953 al gelegd. In dat jaar startte Frans Nugteren in Ridderkerk een bedrijf dat machines ontwikkelde en produceerde voor de land- en tuinbouw. Vanwege de inpoldering van Flevoland zijn wij in 1963 naar Harderwijk verhuisd. Op een gegeven moment was er behoefte aan een gedegen voor- en nacalculatie voor onze complexe machines. Eind jaren 70 was hier nog geen software voor en zijn wij zelf iets gaan bouwen. In 1982 werd op aanraden van de Nederlandse Metaalunie en een aantal bedrijven uit de omgeving de basis gelegd voor het bedrijf wat Ridder Data Systems nu is. Een branche specifiek softwarehuis wat inmiddels bestaat uit een kleine 100 medewerkers.

De jarenlange praktijkkennis van de maakindustrie is de basis van Ridder Data Systems. Deze kennis blijft dagelijks gevoed vanuit onze eigen praktijk. Naast Ridder Data Systems hebben wij een 3-tal productiebedrijven waaronder Ridder Drive Systems BV (producent van aandrijfsystemen), Ridder Climate Screens (producent van hoogwaardige klimaatschermen) en HortiMax BV (klimaatregeling in kassen).

In juli 2016 hebben wij onze eerste buitenlandse vestiging geopend in België (Zele). Door de gedegen historie zijn wij nog steeds groeiende als gezonde organisatie.