CAD integratie

De onderdelen en artikelen die op CAD tekeningen worden gebruikt, kunnen met Ridder iQ gemakkelijk in stuklijsten worden gezet vanuit de engineeringsdatabase.

Voor wie?
Ridder iQ CAD integratie wordt met name gebruikt bij bedrijven waar meerdere engineers tekenen in CAD pakketten en die hun stuklijsten niet dubbel willen invoeren.

Hoe werkt het?
De CAD tekeningen kunnen voorzien worden van Ridder iQ informatie zoals artikel- en stuklijstgegevens. Hierbij wordt rechtstreeks gebruikgemaakt van de engineeringdatabase. Het zoeken hierin is onbeperkt en snel. Bij het tekenen van een samenstelling wordt deze informatie uit de onderdelen gehaald en online doorgesluisd als een stuklijst in Ridder iQ. Op de werktekening kunnen deze stuklijstgegevens als ‘partlist’ geplaatst worden. De tekeningen zijn zelf ook bekend in Ridder iQ. Hierdoor is het mogelijk om Ridder iQ als bibliotheek te laten functioneren en bij de werkvoorbereiding de tekeningen automatisch te laten printen. Ridder iQ integreert onder andere in HiCAD, Inventor, Solid Works en Solid Edge.

Ridder Webinar

23 augustus 2017
14:00
,
Meer informatie en aanmelden

Neem contact op met onze specialist

Vincent Veenman
v.veenman@ridder.nl
+ 31 (0)341 - 412 984


Andere oplossingen

PDM integratie

PDM integratie

Wanneer u voor het artikelbeheer een PDM systeem gebruikt kan deze naadloos met Ridder iQ geïntegreerd worden


Productconfigurator

Configureer uw complexe samengestelde producten snel middels de iPCF en neem deze direct in productie.

Service en Onderhoud

Service en Onderhoud

Verleen ad-hoc en periodiek service op uw objecten in het veld en maak servicecontracten aan.