CAM integratie

Complete integratie van uw software en machines zorgt voor kortere doorlooptijden van uw orders, een efficiënter gebruik van de capaciteit van uw bewerkingsmachines en een minimalisering van het afvalpercentage. De oplossing Ridder iQ CAM integratie draagt zo bij het verbeteren van uw concurrentiepositie.

Voor wie?
Ridder iQ CAM integratie is bedoeld voor plaatbewerkende bedrijven die hun productiemiddelen en software naadloos op elkaar willen laten aansluiten voor een efficiënter gebruik.

Hoe werkt het?
De Ridder iQ CAM integratie reduceert dubbele handelingen. De kans op foutieve invoering is daardoor gering. Het plaatverbruik wordt optimaal geregistreerd in de CAM software en de moederafmetingen gewaarborgd in Ridder iQ. Planning, urenverantwoording en voorraadbeheer zijn op zeer efficiënte wijze bij te houden.

Werkvoorbereiding
Ridder iQ legt de link tussen grondstof en bewerkingsmachine. Het te bewerken deel wordt gekoppeld aan een materiaalsoort, waaraan parameters als dikte zijn mee te geven. Aan de hand van materiaalsoort is dan een selectie te maken. Bij het inlezen nest de CAM-software de orders om zo efficiënt met het plaatmateriaal om te gaan. En het volledige verbruik van materialen, afgerond op moederafmetingen, af te kunnen boeken in Ridder iQ, waarbij eventuele reststukken in de CAM software zijn te beheren.

Productie
Staan er gelijksoortige orders in de wachtrij, dan worden deze automatisch samengevoegd door het inlezen in de CAM software. Ridder iQ nest de orders waarbij dezelfde materiaalsoort en bewerking benodigd is. Bij het overdragen van de productieorders aan de CAM software komen deze orders terecht in de orderpool van het systeem en worden ze zo efficiënt mogelijk ingepland. De status van de order blijft inzichtelijk in Ridder iQ. En de calculatie van het verbruikte materiaal, de benodigde insteltijd en de totale bewerkingstijd worden berekend in de CAM software en overgedragen aan Ridder iQ. Direct kan er een nacalculatie worden gegenereerd. Met aanvullende modules als Ridder iQ Partijregistratie blijft de herkomst van verbruikte materialen inzichtelijk en is het verbruikte materiaal separaat van de bewerkingen bij te houden, zodat de traceability van het gecertificeerde materiaal aanwezig is.

Ridder Webinar

23 augustus 2017
14:00
,
Meer informatie en aanmelden

Neem contact op met onze specialist

Henk-Jan Hop
h.hop@ridder.nl
+ 31 (0)341 - 412 984


Andere oplossingen

Partijregistratie

Traceability

Volledige traceerbaarheid van uw koopdelen en grondstoffen gebruikt in uw complexe eindproducten.

Shopfloor Control

Shop Floor Control

Stuur papierloos uw productie aan en krijg real-time inzicht in de status van de lopende bewerkingen.

Productieplanning

Productieplanning

Plan middels een gantt chart uw productie en maak uw capaciteit en bezetting inzichtelijk