Traceability

Bedrijven zijn door ISO-certificatie verplicht ervoor te zorgen dat hun artikelen altijd traceerbaar zijn. Ook moet inzichtelijk zijn welke certificaten en kenmerken er bij zo'n product horen. Zo voorkomt u dat producten fout worden geleverd en kunt u productiefouten snel opsporen. Maar hoe organiseert u dat? Ridder iQ Traceability maakt het eenvoudig.


Voor wie?

Ridder iQ Traceability is er voor bedrijven die hun ISO-verplichtingen zo efficiënt mogelijk willen invullen. Geen tijdrovende zoektochten naar de herkomst van een product, maar alle informatie snel op een rijtje.

Hoe werkt het?
Met behulp van deze module bent u in staat om eenvoudig partijen aan te maken met hieraan gekoppeld de juiste kenmerken, chargenummers, serienummers en certificaten. De artikelen die u inkoopt, krijgen een uniek partijnummer met de juiste kenmerken eraan gekoppeld. Ridder iQ Traceability is specifiek bedoeld om artikelen traceerbaar te maken. Als er na uitlevering van de order gebreken blijken te zijn in de gebruikte artikelen, is meteen te achterhalen uit welke partijen de artikelen afkomstig zijn. Ook is te zien in welke andere (lopende) orders de artikelen uit de betreffende partij zijn gebruikt.

Gevaarlijke situaties
Deze traceerbaarheid is essentieel als de gebruikte artikelen gevaarlijke situaties kunnen veroorzaken. Dit kan het geval zijn als het artikel bijvoorbeeld bewerkt is tot ophangingsonderdeel voor de luchtvaartindustrie, met een mogelijke terugroepactie tot gevolg.

Mogelijkheden
De module Ridder iQ Traceability biedt onder meer de volgende mogelijkheden:

  • direct inzichtelijk in welke projecten, orders of deelorders een bepaald artikel is gebruikt (met bijbehorende chargenummers en certificaten);
  • direct inzichtelijk naar welke klanten de producten zijn verzonden;
  • direct inzichtelijk van welke leverancier de grondstof afkomstig is;
  • direct inzichtelijk uit welke landen de grondstoffen afkomstig zijn.

Ridder Webinar

23 augustus 2017
14:00
,
Meer informatie en aanmelden

Neem contact op met onze specialist

Martijn Lieshout
m.lieshout@ridder.nl
+ 31 (0)341 - 412 984


Andere oplossingen


Productconfigurator

Configureer uw complexe samengestelde producten snel middels de iPCF en neem deze direct in productie.

Productieplanning

Productieplanning

Plan middels een gantt chart uw productie en maak uw capaciteit en bezetting inzichtelijk

Projectplanning

Projectplanning

Bewaak uw milestones, houdt zicht op uw resources en uw materiaalstatus.