Training Ridder iQ Productieplanning (online)

Meer inzicht in planning, doorlooptijden, bottlenecks en capaciteit? Aanschaf van de module Ridder iQ Productieplanning is stap één, er mee gaan werken is stap twee. Hoe u moet werken met de productieplanner leert u in de training Ridder iQ Productieplanning! We beginnen allereerst met de algemene werking. Hoe werkt het scherm Productieplanning? Wat doen de verschillende knoppen, wat betekenen de diverse iconen en wat zijn do’s en don’ts?

Vervolgens kijken we naar de basisinrichting: kalenders, capaciteit van bewerkingen en bewerkingsgroepen en hoe de planning hiermee omgaat. Daarna komen de orders, bonnen en bonregels aan bod. Wat moet ingesteld worden en welke gevolgen heeft dit? Uitbesteed werk met leveranciers die weer hun eigen haal- en brengdagen hebben komt natuurlijk aan de orde, net zoals specifiek bestelde artikelen voor een geplande order. Via verschillende oefeningen zetten we tijdens de training een eenvoudige planning op. Vervolgens behandelen we de verschillende instellingen en bespreken vragen als: wat zijn de verschillen in de planning met beperkte en oneindige capaciteit. Wanneer wil je welke gebruiken? Plan je juist vooruit of achteruit? En hoe ga je eigenlijk om met verstoringen? Kortom: een dag waarin we de productieplanning induiken, veel oefenen en zo kennis opdoen van deze module.

Inhoud van de training

  • Algemene werking scherm productieplanning
  • Instellingen en hun uitwerking op de planning
  • Welke velden in orders, bonnen en bonregels de planning beïnvloeden
  • Kalenders (bedrijf- en bewerkingskalenders)
  • Afhankelijkheden in bonnen en bonregels
  • Volgorde in simulatie en de werking van prioriteiten
  • Planningsmethoden: vooruit en achteruit
  • Werking en wachttijden
  • Inzicht in de grafieken, overzichten en matrix

Voor deze training dient u over basiskennis van Ridder iQ te beschikken.

Dit is een online training

U volgt deze training online, waarbij u live inschakelt bij de klassikale training. Op deze manier kunt u de training vanuit huis of vanaf kantoor volgen en bent u in staat onze softwaretrainer live vragen te stellen.

Kosten training: €450 per persoon 

Datum & tijd
23 september 2020
09:00 - 16:00

Locatie
Online, Online

Aanmelden voor Training Ridder iQ Productieplanning (online)

Vul uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Aantal beschikbare plaatsen: 1

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.