Hoe behoudt u uw marktpositie? Hoe bedient u uw klanten optimaal, ook als het gaat om kleinere seriegroottes en kortere doorlooptijden? Ridder iQ biedt de oplossing. Dankzij de branche-specifieke template is ons ERP-pakket is al volledig toegespitst op uw type bedrijf. Met slimme modules en koppelingen met eigen software maken we uw ERP-pakket nog bedrijfsspecifieker. En dankzij een speciaal voor uw branche ontwikkelde implementatiemethodiek zorgen onze specialisten voor een succesvolle implementatie. Vele honderden constructiebedrijven gingen u voor.

ERP-software voor uw bedrijf

Of u nu specialist bent in lichter óf in zwaarder constructiewerk, u kunt bouwen op Ridder iQ. Wilt u af van het handmatig opbouwen van stuklijsten? Kies dan voor een koppeling van Ridder iQ met een CAD-systeem als Tekla of HiCad. In Ridder iQ bepaalt u razendsnel uw kostprijs. En ‘speel’ desgewenst met de kiloprijs. Wilt u de productie papierloos aansturen? Dat kan met de module Ridder iQ Shop Floor Control. Hiermee houdt u zicht op de planning en uw capaciteit. Wilt u dat grondstoffen volledig traceerbaar zijn, werk dan met serienummers. Ridder iQ is ook dé oplossing voor projectmatige constructiebedrijven. Voor montage op locatie hebben wij de Ridder iQ Service Remote app. Daarmee heeft u op locatie alle relevante informatie bij de hand én kunt u registraties te doen.

Realtime inzicht in uw volledige bedrijf

Ridder iQ biedt realtime inzicht in uw resources, materiaalbehoefte, capaciteit en planning. Het stelt u in de gelegenheid continu te sturen op basis van de actuele gegevens. We vinden het belangrijk dat de informatie naar u toekomt. Dat betekent: niet meer zoeken naar informatie, geen rapporten meer uitdraaien, maar live-informatie op uw scherm. De informatie is afgestemd op specifieke rollen in uw bedrijf. Een inkoper wil immers andere informatie dan een verkoper of werkvoorbereider.

Voorwaardelijke opmaak en dashboards

Ridder iQ is zo gebruiksvriendelijk dat u dit pakket eenvoudig zelf instelt en beheert. U bepaal zelf hoe alle invoerschermen eruitzien en voert alleen in wat u gebruikt. Zo werkt u eenvoudig met kleuren. Dit dankzij de voorwaardelijke opmaak. Had er al een koopdeel binnen moeten zijn, of dreigt een order onder de gewenste marge te komen? U ziet het direct visueel in Ridder iQ. Van alle informatie uit de database maakt u eenvoudig dashboards met draaitabellen en grafieken. Kortom: Ridder iQ is dus heel overzichtelijk.

Andere interessante modules

Productieplanning

Productieplanning

Realtime inzicht in uw capaciteit. Voor een flexibele orderacceptatie en het behalen van levertijden.

CAD integratie

CAD integratie

Dankzij integratie met diverse CAD-systemen bereikt u kortere orderdoorlooptijden, een efficiëntere machinecapaciteit en minder afval.

Shopfloor Control

Shopfloor Control

Stuur papierloos uw productie aan en krijg realtime inzicht in de status van de lopende bewerkingen.

Projectmanagement

Projectmanagement

Creëer uw projecten met fases en budgetregels en beheer realtime alle lopende projecten.

Projectplanning

Projectplanning

Realtime inzicht in uw lopende projecten. Bewaak uw mijlpalen, houd zicht op uw resources en uw materiaalstatus.

Service en Onderhoud

Service en Onderhoud

Verleen ad-hoc en periodiek service op uw producten op locatie en maak servicecontracten aan.

Neem contact op met onze specialist

Bart Mous
bmous@ecisolutions.com
+ 31 (0)341 - 412 984