Hoe behoudt u uw marktpositie? Hoe bedient u uw klanten optimaal, ook als het gaat om kleinere seriegroottes en kortere doorlooptijden? Ridder iQ biedt de oplossing. Dankzij de branche-specifieke template is ons ERP-pakket is al volledig toegespitst op uw type bedrijf. Met slimme modules en koppelingen met eigen software maken we uw ERP-pakket nog bedrijfsspecifieker. En dankzij een speciaal voor uw branche ontwikkelde implementatiemethodiek zorgen onze specialisten voor een succesvolle implementatie. Vele honderden constructiebedrijven gingen u voor.

ERP-software voor uw bedrijf

Of u nu specialist bent in lichter óf in zwaarder constructiewerk, u kunt bouwen op Ridder iQ. Wilt u af van het handmatig opbouwen van stuklijsten? Kies dan voor een koppeling van Ridder iQ met een CAD-systeem als Tekla of HiCad. In Ridder iQ bepaalt u razendsnel uw kostprijs. En ‘speel’ desgewenst met de kiloprijs. Wilt u de productie papierloos aansturen? Dat kan met de module Ridder iQ Shop Floor Control. Hiermee houdt u zicht op de planning en uw capaciteit. Wilt u dat grondstoffen volledig traceerbaar zijn, werk dan met serienummers. Ridder iQ is ook dé oplossing voor projectmatige constructiebedrijven. Voor montage op locatie hebben wij de Ridder iQ Service Remote app. Daarmee heeft u op locatie alle relevante informatie bij de hand én kunt u registraties te doen.

Ridder iQ - Stuklijstboom

Ridder iQ - Materiaalstatus

Realtime inzicht in uw volledige bedrijf

Ridder iQ biedt realtime inzicht in uw resources, materiaalbehoefte, capaciteit en planning. Het stelt u in de gelegenheid continu te sturen op basis van de actuele gegevens. We vinden het belangrijk dat de informatie naar u toekomt. Dat betekent: niet meer zoeken naar informatie, geen rapporten meer uitdraaien, maar live-informatie op uw scherm. De informatie is afgestemd op specifieke rollen in uw bedrijf. Een inkoper wil immers andere informatie dan een verkoper of werkvoorbereider.

Voorwaardelijke opmaak en dashboards

Ridder iQ is zo gebruiksvriendelijk dat u dit pakket eenvoudig zelf instelt en beheert. U bepaal zelf hoe alle invoerschermen eruitzien en voert alleen in wat u gebruikt. Zo werkt u eenvoudig met kleuren. Dit dankzij de voorwaardelijke opmaak. Had er al een koopdeel binnen moeten zijn, of dreigt een order onder de gewenste marge te komen? U ziet het direct visueel in Ridder iQ. Van alle informatie uit de database maakt u eenvoudig dashboards met draaitabellen en grafieken. Kortom: Ridder iQ is dus heel overzichtelijk.

Ridder iQ - Voorwaardelijke opmaak

Andere interessante modules


Productieplanning

Plan middels een gantt chart uw productie en maak uw capaciteit en bezetting inzichtelijk


CAD integratie

Integreer aan uw cad-pakket en zorg er daarmee voor dat er automatisch stuklijsten worden gegenereerd.


Shopfloor Control

Stuur papierloos uw productie aan en krijg real-time inzicht in de status van de lopende bewerkingen.


Projectmanagement

Creëer een project middels fases en budgetregels en beheer uw volledige project.


Projectplanning

Bewaak uw milestones, houdt zicht op uw resources en uw materiaalstatus.


Service en Onderhoud

Verleen ad-hoc en periodiek service op uw objecten in het veld en maak servicecontracten aan.


Service Remote App

De complete (off-line) field service app voor uw service- of montage medewerkers

Neem contact op met onze specialist

Bart Mous
b.mous@ridder.nl
+ 31 (0)341 - 412 984