Binnen de plaatbewerking speelt automatisering een belangrijke rol. Een netwerk aan machines en systemen zorgt voor een efficiënt en goed lopend proces. Een ERP-systeem is daarbinnen onmisbaar. Dankzij onze jarenlange praktijkervaring in de maakindustrie hebben wij een branchetemplate kunnen ontwikkelen dat naadloos aansluit op uw plaatbewerkingsbedrijf. Ridder iQ voor plaatbewerkers wordt volledig geïmplementeerd door Wintheon, specialist op het gebied van plaatwerk en onderdeel van de Ridder Group.

Ridder iQ ERP-software voor plaatbewerking

Ridder iQ wordt als ERP-systeem gebruikt door een groot gedeelte van plaatverwerkend Nederland. Hierbij gaat het om specialisten op het gebied van snijwerk, zetwerk, dieptrekken en het verwerken van kunststof plaatmateriaal. Ridder iQ is berekend op als deze processen binnen uw plaatbewerkingsbedrijf. Zo integreert u Ridder iQ gemakkelijk met CAM-software als WiCam, Bysoft, Radan of Trutops Fab en legt het systeem een directe integratie met bijvoorbeeld MCB. Zo gaat de inkoop van metaal en de financiële afwikkeling vrijwel automatisch. De werkvloer papierloos aansturen? Ridder iQ Shopfloor is de module binnen het systeem die dit mogelijk maakt. Kortom: met Ridder iQ zorgt u voor een hogere bezetting van uw machines!

Realtime inzicht in resources, capaciteit en planning

Ridder iQ biedt realtime inzicht in uw resources, materiaalbehoefte, capaciteit en planning. Op basis van deze actuele gegevens kunt u sturen en zo nodig bijsturen. We vinden het daarbij belangrijk dat de informatie naar u toekomt in plaats van dat u zelf moet graven. Dat betekent: niet meer zoeken naar informatie en geen rapporten meer uitdraaien, maar live-informatie op uw scherm. Deze informatie is afgestemd op specifieke rollen binnen uw bedrijf. Want een inkoper heeft immers andere informatie nodig dan een verkoper of een werkvoorbereider.

Voorwaardelijke opmaak en dashboards

Had er al een grondstof binnen moeten zijn of dreigt een order onder de gewenste marge te komen? Ridder iQ laat het direct visueel zien. Daarnaast maakt u met de informatie uit de database gemakkelijk  en snel draaitabellen of grafieken. Verder bepaalt u zelf hoe alle invoerschermen eruitzien. Ridder iQ is dus erg gebruiksvriendelijk! Meer weten over de functionaliteit die Ridder iQ in de basis biedt? Lees het op deze pagina.

Implementatie door specialisten uit de praktijk

Ridder iQ voor plaatbewerkers wordt volledig geïmplementeerd door Wintheon dat onderdeel is van de Ridder Group. Wintheon is specialist op het gebied van het optimaliseren en automatiseren van kritische bedrijfsprocessen in de plaatverwerkingsindustrie. Zo heeft het speciale software ontwikkeld voor onder andere CAM-applicaties en urenmanagement speciaal gericht op de plaatbewerking. Het doorvoeren van deze functionaliteit in de Ridder iQ-software zorgt ervoor dat Ridder iQ nóg beter aansluit op uw praktijk.

De Wintheon implementatiemethode

De jarenlange praktijkervaring en opgedane kennis van de specialisten binnen Wintheon hebben geresulteerd in een speciale implementatiemethodiek, gebaseerd op het Wintheon vooronderzoek. Bij dit vooronderzoek worden uw processen en werkwijzen vastgelegd om daar vervolgens een efficiënte implementatie op af te stemmen. Met de combinatie tussen de branchespecifieke ERP-software van Ridder en de implementatiemethode van Wintheon bent u  als plaatwerker verzekerd van een perfecte oplossing voor de automatisering van uw plaatbewerkingsbedrijf! Meer weten over Ridder Wintheon? Bezoek dan www.wintheon.nl.

Andere interessante modules

CAM integratie

CAM integratie

De integratie van Ridder iQ met uw CAM-systeem zorgt voor kloppende calculaties, kortere orderdoorlooptijden, een efficiënte inzet van capaciteit en minder afval.

Shopfloor Control

Shopfloor Control

Stuur papierloos uw productie aan en krijg realtime inzicht in de status van de lopende bewerkingen.

Barcode uren

Barcode uren

Direct inzicht in uw productie met barcode-scanners die de bewerkingen in productie registreren.

Productieplanning

Productieplanning

Realtime inzicht in uw capaciteit. Voor een flexibele orderacceptatie en het behalen van levertijden.

Neem contact op met onze specialist

Lissa Verhoog
lverhoog@ecisolutions.com
+31 541 351780