Efficiency, kwaliteitsverbetering en kostenbesparing. Drie pijlers van een succesvol plaatbewerkingsbedrijf. Heeft u uw processen niet goed op orde, dan gaat dit beslist ten koste van de winstgevendheid en de toekomstbestendigheid. Ridder iQ biedt uitkomst. Dankzij de branchetemplate is ons ERP-pakket al volledig toegespitst op uw type bedrijf. Met slimme modules en koppelingen met andere software maken we het volledig bedrijfsspecifiek. Voor een succesvolle implementatie ontwikkelden we een methode die is afgestemd op plaatbewerkingsbedrijven.

ERP-software voor uw bedrijf

Een groot deel van plaatverwerkend Nederland werkt met ons ERP-pakket. Zowel specialisten in snijwerk, zetwerk en dieptrekken als specialisten in het verwerken van kunststof plaatmateriaal.

Ridder iQ is berekend op de processen binnen uw plaatbewerkingsbedrijf. Voor het nesten van plaatwerk integreert u Ridder iQ met uw CAM-systeem, zoals WiCam, Bysoft, Radan of Trutops Fab. En met een directe integratie met bijvoorbeeld MCB vinden inkopen en financiële afwikkelingen vrijwel automatisch plaats. Met Ridder iQ Shop Floor Control stuurt u papierloos uw productie aan. Ook houdt u hiermee continu zicht op de planning en uw capaciteit. U kunt direct bijsturen. Kortom: met Ridder iQ zorgt u voor een hogere bezetting van uw machines!

Ridder iQ - Shopfloor Control

Ridder iQ - Materiaalstatus

Realtime inzicht in resources, capaciteit en planning

Ridder iQ biedt realtime inzicht in uw resources, materiaalbehoefte, capaciteit en planning. Op basis van deze actuele gegevens kunt u sturen en zo nodig bijsturen. We vinden het daarbij belangrijk dat de informatie naar u toekomt in plaats van dat u zelf moet graven. Dat betekent: niet meer zoeken naar informatie en geen rapporten meer uitdraaien, maar live-informatie op uw scherm. Deze informatie is afgestemd op specifieke rollen binnen uw bedrijf. Want een inkoper heeft immers andere informatie nodig dan een verkoper of een werkvoorbereider.

Voorwaardelijke opmaak en dashboards

Had er al een grondstof binnen moeten zijn? Dreigt een order onder de gewenste marge te komen? Ridder iQ laat het direct visueel zien. Dankzij de voorwaardelijke opmaak werkt u heel gemakkelijk met kleuren. Bovendien maakt u van alle informatie uit de database eenvoudig dashboards met draaitabellen en grafieken. Ridder iQ is zo gebruiksvriendelijk dat u dit eenvoudig zelf instelt en beheert. U bepaalt dus zelf hoe alle invoerschermen eruitzien en voert alleen in wat u gebruikt.

 

Ridder iQ - Voorwaardelijke opmaak

Andere interessante modules


CAM integratie

Middels een directe integratie aan diverse CAM systemen kunnen nesten en gegevens voor nacalculatie terugkrijgen.


Shopfloor Control

Stuur papierloos uw productie aan en krijg real-time inzicht in de status van de lopende bewerkingen.


Barcode uren

Direct inzicht in uw productie d.m.v. barcode scanners die de bewerkingen in productie registreren.


Productieplanning

Plan middels een gantt chart uw productie en maak uw capaciteit en bezetting inzichtelijk

Neem contact op met onze specialist

Henk-Jan Hop
h.hop@ridder.nl
+ 31 (0)341 - 412 984