Dankzij onze jarenlange ervaring hebben wij een branchetemplate en implementatiemethodiek kunnen ontwikkelen, speciaal gericht op een plaatverwerkend bedrijf . U zult uw proces als plaatwerker direct herkennen in onze software. Ook is het pakket, dankzij deze template, al volledig toegespitst op uw type bedrijf en is Ridder iQ daarnaast dynamisch genoeg om zelf aanpassingen te maken. Middels een speciaal voor de plaatwerk ontwikkelde implementatiemethodiek en specialisten die veel ervaring hebben binnen de branche, zorgen we keer op keer voor een succesvolle implementatie.

ERP-software voor uw bedrijf

Een groot deel van plaatverwerkend Nederland werkt met ons ERP-pakket. Zowel specialisten in snijwerk, zetwerk en dieptrekken als specialisten in het verwerken van kunststof plaatmateriaal.

Ridder iQ is berekend op de processen binnen uw plaatbewerkingsbedrijf. Voor het nesten van plaatwerk integreert u Ridder iQ met uw CAM-systeem, zoals WiCam, Bysoft, Radan of Trutops Fab. En met een directe integratie met bijvoorbeeld MCB vinden inkopen en financiële afwikkelingen vrijwel automatisch plaats. Met Ridder iQ Shop Floor Control stuurt u papierloos uw productie aan. Ook houdt u hiermee continu zicht op de planning en uw capaciteit. U kunt direct bijsturen. Kortom: met Ridder iQ zorgt u voor een hogere bezetting van uw machines!

Ridder iQ - Shopfloor Control
Ridder iQ - Materiaalstatus

Realtime inzicht in resources, capaciteit en planning

Ridder iQ biedt realtime inzicht in uw resources, materiaalbehoefte, capaciteit en planning. Op basis van deze actuele gegevens kunt u sturen en zo nodig bijsturen. We vinden het daarbij belangrijk dat de informatie naar u toekomt in plaats van dat u zelf moet graven. Dat betekent: niet meer zoeken naar informatie en geen rapporten meer uitdraaien, maar live-informatie op uw scherm. Deze informatie is afgestemd op specifieke rollen binnen uw bedrijf. Want een inkoper heeft immers andere informatie nodig dan een verkoper of een werkvoorbereider.

Voorwaardelijke opmaak en dashboards

Had er al een grondstof binnen moeten zijn? Dreigt een order onder de gewenste marge te komen? Ridder iQ laat het direct visueel zien. Dankzij de voorwaardelijke opmaak werkt u heel gemakkelijk met kleuren. Bovendien maakt u van alle informatie uit de database eenvoudig dashboards met draaitabellen en grafieken. Ridder iQ is zo gebruiksvriendelijk dat u dit eenvoudig zelf instelt en beheert. U bepaalt dus zelf hoe alle invoerschermen eruitzien en voert alleen in wat u gebruikt.

Ridder iQ - Voorwaardelijke opmaak

Andere interessante modules

CAM integratie

CAM integratie

De integratie van Ridder iQ met uw CAM-systeem zorgt voor kloppende calculaties, kortere orderdoorlooptijden, een efficiënte inzet van capaciteit en minder afval.

Shopfloor Control

Shopfloor Control

Stuur papierloos uw productie aan en krijg realtime inzicht in de status van de lopende bewerkingen.

Barcode uren

Barcode uren

Direct inzicht in uw productie met barcode-scanners die de bewerkingen in productie registreren.

Productieplanning

Productieplanning

Realtime inzicht in uw capaciteit. Voor een flexibele orderacceptatie en het behalen van levertijden.

Neem contact op met onze specialist

Laurens Verbree
l.verbree@ridder.nl
+ 31 (0)341 - 412 984