CAD integratie

Werken bij uw bedrijf meerdere engineers die tekenen in een 2D of 3D CAD-pakket? En willen zij hun stuklijsten niet dubbel invoeren? Ridder iQ CAD Integratie biedt de oplossing. Ons ERP-pakket is daarmee onder meer te integreren met HiCAD, Inventor, Solid Works en Solid Edge.

Voor maakbedrijven met CAD-engineers
Ridder iQ CAD Integratie is ontwikkeld voor maakbedrijven met meerdere CAD-engineers.

Zo werkt Ridder iQ CAD-integratie

Stuklijsten genereren
Met Ridder iQ CAD Integratie kunt u in de engineeringsfase al basisinformatie raadplegen die beschikbaar is in het ERP-systeem. Op deze manier hebben engineers direct inzicht in bijvoorbeeld de kost- en levertijd van artikelen. Dit maakt kostenbewuste engineering mogelijk.

Data direct beschikbaar
Tijdens het ontwerpen van een assembly kan de engineer de stuklijst (BOM) al aanmaken in Ridder iQ en voorzien van de juiste data. DXF-, STEP- en PDF-bestanden worden direct op detailniveau overgezet naar Ridder iQ. Daardoor is deze data direct beschikbaar, bij zowel inkoop, productie als assemblage. Zo verkort u uw werkvoorbereidingsproces met een factor 10.

Onderdelen en samenstellingen koppelen
De engineer kan de stuklijsten aanmaken vanuit een samenstelling op basis van de tekening van uw CAD-systeem. Onderdelen en samenstellingen kunnen eenvoudig worden gekoppeld met artikelen in Ridder iQ.

Artikel- en stuklijstgegevens plaatsen
Zodra de CAD-tekening is aangemaakt, kan de engineer vanuit Ridder iQ artikel- en stuklijstgegevens plaatsen in de tekening. Nadat de tekening is opgeslagen, heeft het onderdeel kennis van Ridder iQ-gegevens. Een tekening kan een part (één onderdeel) of een assembly (samenstelling) zijn. Bij een assembly zijn deze gegevens gelijk aan die van de stuklijst in Ridder iQ. Alle gegevens waaruit deze samenstelling is opgebouwd, komen direct in Ridder iQ.

Avondwebinar: Automatiseer uw maakbedrijf in vijf dagen

18 november 2020
19:00
Online ,Online
Meer informatie en aanmelden

Neem contact op met onze specialist

Vincent Veenman
vveenman@ecisolutions.com
+ 31 (0)341 - 412 984


Ridder iQ CAD-integratie
Download

Andere oplossingen

PDM integratie

PDM integratie

Gebruikt u een PDM- of een PLM-systeem voor artikelbeheer? Dankzij integratie met Ridder iQ werkt u nóg efficiënter en met een minimale foutkans.


Elfsquad Product Configurator

Configureer uw complexe samengestelde producten snel en secuur, en neem deze direct in productie.

Service en Onderhoud

Service en Onderhoud

Verleen ad-hoc en periodiek service op uw producten op locatie en maak servicecontracten aan.