CAM integratie

Hoe efficiënt verbruikt u uw materialen? En hoe efficiënt zet u uw duurzame productiemiddelen in? Hoe beter u dit doet, hoe concurrerender uw plaatbewerkingsbedrijf opereert in de markt. Ridder iQ CAM Integratie biedt de oplossing. Daarmee integreert u de CAM-software van uw plaatbewerkingsmachines met de ERP-software van Ridder. De voordelen: een snelle, optimale en kloppende calculatie. Een sterk verkorte orderdoorlooptijd. Een efficiënter gebruik van de capaciteit van uw bewerkingsmachines. En een minimaal afvalpercentage van uw materialen.

Ridder iQ CAM Integratie reduceert dubbele handelingen, waardoor de kans op foutieve invoer gering is. Bovendien wordt het plaatverbruik optimaal geregistreerd in de CAM-software en zijn de moederafmetingen gewaarborgd. Uiteindelijk houdt u hiermee uw planning, urenverantwoording en voorraadbeheer heel efficiënt bij. De functionaliteit kan per CAM-systeem op detailniveau afwijken.

Voor een naadloze aansluiting tussen productiemiddelen en software
Ridder iQ CAM integratie is bedoeld voor plaatbewerkende bedrijven die hun productiemiddelen en software naadloos op elkaar willen laten aansluiten voor een efficiënter gebruik.

Zo werkt Ridder iQ Cam Integratie

Calculeren
Ridder iQ legt de link tussen de grondstof en de bewerkingsmachine. Het te bewerken deel wordt gekoppeld aan een materiaalsoort. Hieraan zijn de parameters meegegeven, zoals de materiaaldikte het materiaalsoort. Al in het offertestadium kunt u de stuklijstencalculatie invoeren op basis van de nestingsslag in het CAM-systeem. De juiste maten en gewichten worden teruggekoppeld naar Ridder iQ. Dit biedt u de mogelijkheid om een optimale stuklijstcalculatie te maken op basis van het berekende efficiënte materiaalverbruik en de bijbehorende bewerkingstijden, al dan niet in diverse staffels. Met één druk op de knop brengt u een offerte uit, via de interactieve e-mailintegratie.

Werkvoorbereiding
Vanuit de stuklijsten worden de orderregels aangeboden aan het CAM-systeem. Het systeem nest deze orders en boekt het volledige verbruik van afgerond materiaal op moederafmetingen direct af in Ridder iQ. Eventuele reststukken beheert u in het CAM-systeem.

Productie
Gelijksoortige productieorders worden automatisch geclusterd en samengevoegd voor het inlezen in het CAM-systeem. Ridder iQ nest de orders met dezelfde materiaalsoort en bewerking. Vervolgens komen de productieorders in de orderpool van het CAM-systeem, waar deze zo efficiënt mogelijk worden ingepland. De orderstatus blijft inzichtelijk in Ridder iQ. Het CAM-systeem berekent het verbruikte materiaal, de benodigde insteltijd en de totale bewerkingstijd. De calculaties worden daarna overgedragen aan Ridder iQ. U kunt direct een nacalculatie genereren. Werkt u met Ridder iQ Traceability? Dan blijft de herkomst van de verbruikte materialen inzichtelijk en kunt u het materiaal separaat van de bewerkingen bijhouden. Het gecertificeerde materiaal blijft traceerbaar.

Avondwebinar: Automatiseer uw maakbedrijf in vijf dagen

18 november 2020
19:00
Online ,Online
Meer informatie en aanmelden

Neem contact op met onze specialist

Lissa Verhoog
lverhoog@ecisolutions.com
+31 541 351780


Leaflet Ridder iQ CAM-integratie
Download

Andere oplossingen

Partijregistratie

Traceability

Volledige traceerbaarheid van uw koopdelen en grondstoffen gebruikt in uw complexe eindproducten.

Shopfloor Control

Shopfloor Control

Stuur papierloos uw productie aan en krijg realtime inzicht in de status van de lopende bewerkingen.

Productieplanning

Productieplanning

Realtime inzicht in uw capaciteit. Voor een flexibele orderacceptatie en het behalen van levertijden.