Traceability

Heeft uw bedrijf te maken met gecertificeerde materialen? Dan dienen de artikelen altijd traceerbaar te zijn. Bovendien moet inzichtelijk zijn welke certificaten en kenmerken er bij zo'n product horen en in welke orders deze materialen zijn verwerkt. Zo voorkomt u een foutieve levering van producten en spoort u productiefouten snel op. Maar hoe organiseert u dat? Ridder iQ Traceability maakt het u gemakkelijk.


Voor maakbedrijven met certificeringsverplichtingen

Ridder iQ Traceability is bedoeld voor maakbedrijven die hun certificeringsproces zo efficiënt mogelijk willen invullen. Geen tijdrovende zoektochten naar de herkomst van een product, maar alle informatie snel inzichtelijk.

Zo werkt Ridder iQ Traceability

Met behulp van deze module bent u in staat om eenvoudig partijen aan te maken voor uw grondstoffen en serienummerregistratie voor uw koopdelen. De juiste kenmerken, chargenummers, serienummers en certificaten zijn allen te registreren in Ridder iQ. De grondstoffen die u inkoopt krijgen een uniek partijnummer met hierin de juiste chargenummers en andere kenmerken die eraan gekoppeld. Voor koopdelen kunt u unieke serienummers vastleggen met alle bijbehorende gegevens. Zowel partijregistratie als serienummerregistratie kunnen ook gebruikt worden voor producten die u zelf realiseert, zowel op maakdeel als op eindproduct niveau. Ridder iQ Traceability is specifiek bedoeld om producten traceerbaar te maken. Als er na uitlevering van de order gebreken blijken te zijn in de gebruikte materialen, is meteen te achterhalen welke gecertificeerde materialen er gebruikt zijn met welke kenmerken . Ook is te zien in welke andere (lopende) orders soortgelijke materialen zijn gebruikt.

Gevaarlijke situaties
Deze traceerbaarheid is essentieel als de gebruikte materialen gevaarlijke situaties kunnen veroorzaken. Bijvoorbeeld als het artikel is bewerkt tot ophangingsonderdeel voor de luchtvaartindustrie, met een mogelijke terugroepactie tot gevolg. Met deze module heeft u precies inzichtelijk welke eindproducten bij welke klanten het betreft.

Traceability-mogelijkheden
De module Ridder iQ Traceability biedt onder meer de volgende mogelijkheden:

  • direct inzichtelijk in welke projecten, orders of deelorders een bepaald artikel is gebruikt (met bijbehorende serienummers, chargenummers en certificaten);
  • direct inzichtelijk naar welke klanten de producten zijn verzonden;
  • direct inzichtelijk van welke leverancier of interne order het materiaal afkomstig is.

Houdbaarheid en garantie
Hebben bepaalde partijen een houdbaarheidsdatum of garantietermijn? U koppelt deze gegevens eenvoudig aan de juiste partijen. Ridder iQ kan altijd de materialen uit de partij specificeren op vervaldatum. Ridder iQ Traceability is voor uw bedrijf een ideale aanvulling om uw traceerbaarheid en certificering te optimaliseren zonder te investeren in dure externe softwaresystemen.

Avondwebinar: Automatiseer uw maakbedrijf in vijf dagen

18 november 2020
19:00
Online ,Online
Meer informatie en aanmelden

Neem contact op met onze specialist

Martijn Lieshout
mlieshout@ecisolutions.com
+ 31 (0)341 - 412 984


Leaflet Ridder iQ Traceability
Download

Andere oplossingen


Elfsquad Product Configurator

Configureer uw complexe samengestelde producten snel en secuur, en neem deze direct in productie.

Productieplanning

Productieplanning

Realtime inzicht in uw capaciteit. Voor een flexibele orderacceptatie en het behalen van levertijden.

Projectplanning

Projectplanning

Realtime inzicht in uw lopende projecten. Bewaak uw mijlpalen, houd zicht op uw resources en uw materiaalstatus.