Locatiebeheer

Grondstoffen, materialen, onderhanden werk, eindproducten… Alles ligt vaak verspreid op verschillende plekken over de gehele werkvloer heen. En dat kan lastig zijn, want het zoeken naar het juiste materiaal of eindproduct is tijdrovend. Dit gaat ten koste van uw efficiëntie. Ridder iQ Locatiebeheer biedt de oplossing. Met deze module heeft u namelijk altijd inzichtelijk waar de grondstoffen, het materiaal, het onderhanden werk of de eindproducten liggen op de werkvloer.

Als grondstoffen of materialen nog niet nodig zijn, worden ze na ontvangst opgeslagen in het magazijn of op een andere plek op de werkvloer. Ditzelfde geldt ook voor projecten die onder handen werk of al gereed zijn, maar nog niet verzonden hoeven worden. Met Ridder iQ Locatiebeheer brengt u alle locaties overzichtelijk in beeld, houdt u per locatie de voorraad bij en wordt het u gemakkelijk gemaakt materiaal te picken dat nodig is voor een bepaalde order. Ridder iQ Locatiebeheer volgt nauwgezet uw bedrijfsproces. Dit wil zeggen dat deze module de locatie van elk soort materiaal, grondstof, onder handen werk of eindproduct vastlegt van ontvangst tot verzending.

Verplaatsen en magazijntellingen

Binnen Ridder iQ locatiebeheer kan gewerkt worden met verschillende locaties per artikel, per magazijn. Ridder iQ Locatiebeheer kent zowel vaste, dynamische als voorkeurslocaties. Dit maakt deze module extreem flexibel. Materiaal hoeft hierdoor geen vaste locatie te hebben om geregistreerd te kunnen worden binnen Ridder iQ. Is een bepaalde locatie vol? Geen probleem! Binnen Ridder iQ Locatiebeheer wijkt u makkelijk uit naar een andere locatie op de werkvloer.

Per locatie kan binnen Ridder iQ Locatiebeheer een magazijntelling uitgevoerd worden, zodat altijd inzichtelijk wordt hoeveel er van een grondstof of onderdeel op locatie liggen.

Materialen picken en inkoopbehoefte aanmaken

Als een bepaald product in productie gaat, zijn daar natuurlijk grondstoffen en onderdelen voor nodig. Deze grondstoffen/onderdelen liggen ergens op de werkvloer. Binnen Ridder iQ Locatiebeheer geeft u met slechts enkele clicks aan welke grondstof of onderdelen u gepickt heeft voor de productie, waar het vandaan komt, hoeveel u gepickt heeft en voor welk project het gebruikt wordt. Ridder iQ Locatiebeheer legt elke handeling vast. Dit wil zeggen dat altijd te zien is welke route het materiaal door de werkplaats heeft afgelegd. Naast het picken van grondstoffen of materiaal voor productieorders, is het ook mogelijk om verkoopregels te kunnen picken voor verkooporders. Per verkooporder geeft u aan wat u waar gepakt heeft en hoeveel.

Is het materiaal dat u zojuist gepickt heeft op na het picken? Dan maakt u simpel en snel een aankoopbehoefte aan binnen Ridder iQ Locatiebeheer. Het enige wat u hoeft te doen, is het inscannen van de locatie, het opgeven van het gewenste aantal van het juiste materiaal en op ‘opslaan’ te klikken. De inkoopbehoefte is aangemaakt binnen Ridder iQ!

De Ridder iQ Locatiebeheer app

Wilt u Ridder iQ Locatiebeheer op de werkvloer gebruiken? Dan gebruikt u de Ridder iQ Locatiebeheer app op uw mobiele Android device. Binnen deze applicatie geeft u met slechts een paar klikken aan welke handelingen u uitvoert. Of u materiaal nu verplaatst, pickt voor een order, inkoopbehoeftes maakt of een magazijntelling uitvoert, via de webapplicatie kunnen de handelingen direct verwerkt worden in Ridder iQ. Door de eenvoudige interface is de applicatie erg gebruiksvriendelijk. Met de Ridder iQ Locatiebeheer app is gebruik van papier op de werkvloer verleden tijd.

Wilt u ook meer inzicht op de werkvloer?

En wilt u meer weten over de voordelen van Ridder iQ Locatiebeheer voor uw bedrijf? Neem dan contact op met één van onze specialisten. Zij vertellen u graag meer, natuurlijk volledig vrijblijvend.

Avondwebinar: Automatiseer uw maakbedrijf in vijf dagen

18 november 2020
19:00
Online ,Online
Meer informatie en aanmelden


Neem contact op met onze specialist

Martijn Lieshout
mlieshout@ecisolutions.com
+ 31 (0)341 - 412 984


Ridder iQ Locatiebeheer
Download

Andere oplossingen

Projectmanagement

Projectmanagement

Creëer uw projecten met fases en budgetregels en beheer realtime alle lopende projecten.

Projectplanning

Projectplanning

Realtime inzicht in uw lopende projecten. Bewaak uw mijlpalen, houd zicht op uw resources en uw materiaalstatus.

Partijregistratie

Traceability

Volledige traceerbaarheid van uw koopdelen en grondstoffen gebruikt in uw complexe eindproducten.