Shopfloor Control

De markt is turbulent. Dagelijks worden geplande start- en einddata van orders of projecten verschoven. Dat vraagt om snel schakelen en goed communiceren met de werkvloer. Dit om verwarring en fouten te voorkomen. Ridder iQ Shopfloor Control is de oplossing. Hiermee stuurt u de werkvloer papierloos aan. U heeft realtime inzicht in de geplande werkzaamheden en in de status van orders en projecten. Uw medewerkers hebben inzicht in de uit te voeren werkzaamheden. Ridder iQ Shopfloor Control verhoogt de productiviteit en verlaagt de administratiekosten.

Papierloos uw werkvloer aansturen
Ridder iQ Shopfloor Control is bedoeld voor maakbedrijven die hun werkvloer papierloos willen aansturen en direct inzicht wensen in de geplande werkzaamheden en de status van orders.

Zo werkt Ridder iQ Shopfloor Control

Hoe staat het ervoor met uw orders? Is er al gestart met de opdracht? Of is het product al gereed? Ridder iQ Shopfloor Control biedt u een nauwkeurige en up-to-date status van uw orders. Met daarin verwerkt de start- en einddata van orders. Ridder iQ Shopfloor Control maakt een eind aan de werkvoorbereiding op papier.

Werkzaamheden aangeven per medewerker
Uw werkvoorbereider of planner kan per medewerker of afdeling de werkzaamheden tot in detail aangeven en de kwalificaties toekennen. U kunt Shopfloor Control schermen neerzetten op kritieke logistieke punten in uw bedrijf. Op die manier heeft iedere medewerker digitaal inzicht in de uit te voeren werkzaamheden. Dit vervangt de werkbonnen op papier. De medewerker weet welke bewerking hij moet uitvoeren, welke materialen zijn toegekend, wat de vorige bewerking was en wat de volgende is. Hij kan ook de werktekening digitaal inzien. De uren worden automatisch verantwoord.

Stel- en bewerktijden
In Ridder iQ Shopfloor Control kunt u stel- en bewerkingstijden apart opstarten. Daardoor zijn in de nacalculatie de juiste stel- en bewerkingstijden inzichtelijk. U kunt ook tegelijkertijd stellen en bewerken. Dan wordt de juiste verhouding op de nacalculatie geboekt, op basis van de voorgecalculeerde tijden. Deze functie is uiteraard ook uit te schakelen als u geen machinale bewerkingen uitvoert.

In productie
Als een medewerker de bewerking start, dan verandert de status van de bewerkingsregel in Ridder iQ Shopfloor Control in ‘in productie’. Is een bewerking gereed of gedeeltelijk gereed, dan meldt de module dit. Ridder iQ verantwoordt direct de gespendeerde uren. Dit is natuurlijk ook realtime inzichtelijk in de planning.

Stapelen
In Ridder iQ Shopfloor Control kunt u meerdere opdrachten tegelijkertijd starten, middels de ‘stapelfunctionaliteit’. Meldt een medewerker een stapel gereed, dan wordt de gespendeerde tijd automatisch geboekt op de betreffende opdrachten. Dit gebeurt naar ratio op basis van de voorcalculatie.

 

 

Avondwebinar: Automatiseer uw maakbedrijf in vijf dagen

18 november 2020
19:00
Online ,Online
Meer informatie en aanmelden

Neem contact op met onze specialist

Vincent Veenman
vveenman@ecisolutions.com
+ 31 (0)341 - 412 984


Leaflet Ridder iQ Shopfloor Control
Download

Andere oplossingen

Barcode uren

Barcode uren

Direct inzicht in uw productie met barcode-scanners die de bewerkingen in productie registreren.

Projectplanning

Projectplanning

Realtime inzicht in uw lopende projecten. Bewaak uw mijlpalen, houd zicht op uw resources en uw materiaalstatus.

Partijregistratie

Traceability

Volledige traceerbaarheid van uw koopdelen en grondstoffen gebruikt in uw complexe eindproducten.