Al sinds 1982 ondersteunt Ridder Data Systems de maakindustrie met ERP-software. Ridder iQ is ontstaan vanuit de best mogelijke manier: vanuit de praktijk. Met Ridder iQ beheert en beheerst u alle bedrijfsprocessen. Klanten kiezen voor Ridder vanwege de krachtige branche-specifieke aanpak en onze no-nonsense benadering. Het is ons doel om onze positie van marktleider, als ERP-leverancier binnen de maakindustrie, te continueren en te versterken. Want die stelt ons in staat de best mogelijke software te blijven ontwikkelen. Met circa 100 medewerkers bedienen we tegenwoordig ruim 1000 bedrijven. Zij werken naar volle tevredenheid met onze software.

Onze visie

Wij beschouwen automatisering als onze kernactiviteit en stellen onze klant centraal, denken in standaards en streven ernaar de kritische bedrijfsprocessen van onze klanten optimaal te beheren, waarbij we krachtig leiderschap tonen.

Onze missie

Het leveren van kwalitatief hoogwaardige oplossingen en kennis op het gebied van geïntegreerde informatiesystemen aan MKB-bedrijven.

Historie Ridder Data Systems

De basis voor Ridder Data Systems werd al in 1953 gelegd. In dat jaar startte Frans Nugteren in Ridderkerk een bedrijf dat machines ontwikkelde en produceerde voor de land- en tuinbouw. Met het oog op de inpoldering van Flevoland verhuisde het bedrijf in 1963 naar Harderwijk. Eind jaren zeventig ontstond de behoefte aan een gedegen voor- en nacalculatie voor onze complexe machines. Omdat er geen software op de markt was, ontwikkelden we deze zelf. Diverse collega-bedrijven toonden interesse. Dat resulteerde in 1982 in de oprichting van Ridder Data Systems BV. Henri Nugteren (de zoon van Frans) bouwde het bedrijf uit tot ERP-marktleider in de maakindustrie.

In juli 2016 opende Ridder Data Systems haar eerste buitenlandse vestiging in Zele (België).

Ridder Data Systems behoorde tot voor kort tot de Ridder Holding, die verder bestond uit: Ridder Drive Systems (producent van aandrijfsystemen), Ridder Machinebouw, Ridder Climate Screens (producent van hoogwaardige klimaatschermen) en HortiMax BV (klimaatregeling in kassen).

Sinds januari 2018 maakt Ridder Data Systems onderdeel uit van de Trivest Software Group. Trivest Software Group richt zich op bedrijfssoftware voor de project- & klantordergestuurde industrie. Trivest heeft tot doel de expertise en cultuur van specialistische ERP-bedrijven te combineren met de juiste schaalgrootte voor internationale expansie en innovatieve R&D. Meer weten over Trivest Software Group? Bezoek dan de website.