Al sinds 1982 ondersteunt Ridder Data Systems de maakindustrie met ERP-software. Ridder iQ is ontstaan vanuit de best mogelijke manier: vanuit de praktijk. Met Ridder iQ beheert en beheerst u alle bedrijfsprocessen. Klanten kiezen voor Ridder vanwege de krachtige branche-specifieke aanpak en onze no-nonsense benadering. Het is ons doel om onze positie van marktleider, als ERP-leverancier binnen de maakindustrie, te continueren en te versterken. Want die stelt ons in staat de best mogelijke software te blijven ontwikkelen. Met circa 100 medewerkers bedienen we tegenwoordig ruim 950 bedrijven. Zij werken naar volle tevredenheid met onze software.

Onze visie

Innovatief, deskundig, flexibel en servicegericht. Dát is Ridder Data Systems. Wij stellen onze klant centraal, precies zoals u dat van een marktleider als Ridder mag verwachten. Daarom volgen wij de
markttrends op de voet. Zoals ketenintegratie. Ridder omarmt hierbinnen het begrip ‘connectivity’. Dit houdt voor ons in dat we met verschillende innovatieve samenwerkingen binnen de keten komen tot dé totaaloplossing voor de maakindustrie. Gestoeld op de meest actuele technologie, gevoed door flexibele technische integraties met branche-specifieke IT-oplossingen.

Connectivity - Integreren met Ridder iQ als centrale bron van informatie

Ridder Data Systems - Missie

Onze missie

We stellen onze klanten centraal, met automatisering als kernactiviteit. We denken in standaards en zetten ons in voor het optimaal beheren van de kritische bedrijfsprocessen van onze klanten. Daarbij willen we krachtig leiderschap tonen. Met als missie: het bieden van kwalitatief hoogwaardige oplossingen en kennis op het gebied van geïntegreerde informatiesystemen voor de maakindustrie.

Historie en zusterbedrijven

De basis voor Ridder Data Systems werd al in 1953 gelegd. In dat jaar startte Frans Nugteren in Ridderkerk een bedrijf dat machines ontwikkelde en produceerde voor de land- en tuinbouw. Met het oog op de inpoldering van Flevoland verhuisde het bedrijf in 1963 naar Harderwijk. Eind jaren zeventig ontstond de behoefte aan een gedegen voor- en nacalculatie voor onze complexe machines. Omdat er geen software op de markt was, ontwikkelden we deze zelf. Diverse collega-bedrijven toonden interesse. Dat resulteerde in 1982 in de oprichting van Ridder Data Systems BV. Henri Nugteren (de zoon van Frans) bouwde het bedrijf uit tot ERP-marktleider in de maakindustrie.

Ridder Data Systems heeft drie zusterbedrijven: Ridder Drive Systems (producent van aandrijfsystemen), Ridder Climate Screens (producent van hoogwaardige klimaatschermen) en HortiMax BV (klimaatregeling in kassen). Allemaal groeiende en gezonde bedrijven. In juli 2016 opende Ridder Data Systems haar eerste buitenlandse vestiging in België (Zele).