De nieuwste generatie ERP-software voor maakbedrijven

Maak kennis met Ridder iQ, de nieuwste generatie ERP-software van Ridder Data Systems. Als enige pakket in de markt is Ridder iQ volledig nieuw gebouwd, op basis van de nieuwste technologieën zoals .NET en C# en met MS-SQL als database. Ridder iQ bundelt de kennis, de functionaliteit en de praktijkervaring die wij sinds 1982 hebben opgedaan. Hierdoor is Ridder iQ dé ERP-oplossing voor de maakindustrie.

Ridder iQ, in basis al compleet

De basismodule van Ridder iQ heeft al enorm veel functionaliteiten. Zo bestaat Ridder iQ uit een heel compleet CRM-systeem met integratie naar Exchange en Outlook, inkoop- en verkoopadministratie, calculatie en stuklijsten, werkvoorbereiding, voorraadadministratie, urenadministratie, documentenbeheersysteem, geïntegreerde rapportontwerper en een autorisatiesysteem. We bieden bovendien een aantal branche-specifieke modules, waarmee Ridder iQ perfect aansluit op uw specifieke bedrijf. Ridder iQ is verkrijgbaar in het Nederlands, Engels, Vlaams, Frans en Duits.

Informatie komt naar u toe

In Ridder iQ krijgt u realtime informatie voorgeschoteld, op basis van een rol, een functie of een specifieke gebruiker. U hoeft dus niet meer zelf op zoek naar informatie. Ook het printen van lijsten is niet meer nodig. in Ridder iQ maakt u zelf gemakkelijk overzichten en dashboards met informatie die voor u relevant is. Als u dat wilt, ontvangt u notificaties van uw werkzaamheden.

Dankzij voorwaardelijke opmaak maakt u informatie gemakkelijk inzichtelijk. Had er al een koopdeel binnen moeten zijn? Dreigt een order onder de gewenste marge te komen? Of heeft u onvoldoende resources tot uw beschikking? Ridder iQ maakt het direct visueel inzichtelijk voor u. Dit werkt zo gebruiksvriendelijk dat de meeste gebruikers de module gemakkelijk zelf instellen en beheren.

 

Sturen op basis van realtime informatie

Als enige MKB-leverancier in Nederland hebben we QlikSense volledig geïntegreerd in onze software. Met deze Business Intelligence-functionaliteit maakt u uw beslissingen continu op basis van betrouwbare informatie. U maakt naar eigen inzicht behoefteanalyses en -overzichten. U voert ‘what if’- en cross-analyses uit en zoomt vervolgens in op specifieke oorzaken op een lager niveau in Ridder iQ en in externe systemen. Dat is een groot voordeel boven traditionele rapportontwerpers. Natuurlijk kunt u in Ridder iQ draaitabellen maken: gegroepeerde overzichten waarop u snel berekeningen loslaat. Analyses die u vaker gebruikt, slaat u met één druk op de knop op, zodat u ze later weer kunt gebruiken met bijgewerkte actuele informatie.

Bepaal zelf uw schermindeling

Een ERP-systeem moet in uw dienst staan. Daarom bepaalt u zelf hoe u een scherm indeelt en wat voor informatie er staat of moet worden ingevoerd. Op bedrijfs-, rol- en zelfs gebruikersniveau. Informatie die u niet gebruikt, voert u dus niet in. Prettig is het orderinvoerscherm voor grote projecten en een beknopt orderscherm voor de verkoop van bijvoorbeeld spare parts.

Beide schermen hebben uiteindelijk hetzelfde doel: informatie invoeren die er op dat moment toe doet. Deze unieke functionaliteit draagt eraan bij dat Ridder iQ het meest gebruiksvriendelijke en dynamische pakket in de markt is, waarbij rolgestuurd werken volledig wordt ondersteund.

 

Voeg zelf dynamische velden toe aan Ridder iQ

Ridder iQ is heel compleet en branche-specifiek. Toch zijn er altijd bedrijfsspecifieke zaken die nu in een Excelbestand staan, maar die u ook graag in het ERP-systeem borgt. Denk aan data over het vernieuwen van het rijbewijs van medewerkers. Of over het vastleggen van kledingmaten van uw medewerkers voor het bestellen van veiligheidsmateriaal. Denk daarbij ook aan complexere zaken, zoals data van externe keuringsinstanties die u misschien aan een serviceobject wilt koppelen en kenbaar wilt maken aan uw servicemonteurs op de Ridder iQ Service app. De mogelijkheden zijn onbeperkt. Dat sluit aan bij onze visie over connectivity: Ridder iQ als centraal punt in uw organisatie.

Bepaal uw eigen workflow

De meeste bedrijven passen naadloos in de standaard van Ridder iQ. Dit dankzij de branchetemplates die we hebben ontwikkeld. Maar het komt voor dat een proces binnen een bedrijf net even anders loopt. Of dat u een extra controle of accordering wilt toevoegen. Dankzij de dynamische opbouw van Ridder iQ zet u ons ERP-systeem volledig naar uw eigen hand. Ridder iQ vormt zich als een jas om uw bedrijf en uw bedrijfsprocessen.

Onze oplossingen

Locatiebeheer

Beheer alle artikelen die aanwezig zijn binnen uw maakbedrijf in één module. Van ontvangst, tot onderhanden werk, tot en met levering: Ridder iQ Locatiebeheer maakt alles inzichtelijk. De geleidebon is met deze module verleden tijd.

iQ Analytics

Zonder goede managementinformatie kunt u uw maakbedrijf niet goed aansturen. Ridder iQ Analytics powered by Qlik Sense biedt de oplossing.

Elfsquad Product Configurator

Configureer uw complexe samengestelde producten snel en secuur, en neem deze direct in productie.
Productieplanning

Productieplanning

Realtime inzicht in uw capaciteit. Voor een flexibele orderacceptatie en het behalen van levertijden.
Scan Sys

Scan Sys

Scan en herken data op diverse documenten, waaronder inkoopfacturen, voor een snelle controle.
CRM app

CRM App

Wilt u onderweg inzicht in afspraken, taken en contactpersonen? Gebruik de CRM-app in combinatie met Ridder iQ Relatiebeheer.
Service App

Service Remote App

De complete (offline) field service app voor uw service- of montage medewerkers.
Partijregistratie

Traceability

Volledige traceerbaarheid van uw koopdelen en grondstoffen gebruikt in uw complexe eindproducten.
PDA logistiek

PDA Logistiek

Beheer uw magazijnen en verzamel delen voor een productieorder met een PDA-scanner.
CAM integratie

CAM integratie

De integratie van Ridder iQ met uw CAM-systeem zorgt voor kloppende calculaties, kortere orderdoorlooptijden, een efficiënte inzet van capaciteit en minder afval.
PDM integratie

PDM integratie

Gebruikt u een PDM- of een PLM-systeem voor artikelbeheer? Dankzij integratie met Ridder iQ werkt u nóg efficiënter en met een minimale foutkans.
CAD integratie

CAD integratie

Dankzij integratie met diverse CAD-systemen bereikt u kortere orderdoorlooptijden, een efficiëntere machinecapaciteit en minder afval.
Shopfloor Control

Shopfloor Control

Stuur papierloos uw productie aan en krijg realtime inzicht in de status van de lopende bewerkingen.
Liquiditeits prognose

Liquiditeitsprognose

Liquiditeitsprognoses zijn cruciaal voor elk bedrijf. Met één druk op de knop heeft u inzicht in uw situatie, over de projecten of over het hele bedrijf.
Projectplanning

Projectplanning

Realtime inzicht in uw lopende projecten. Bewaak uw mijlpalen, houd zicht op uw resources en uw materiaalstatus.
Projectmanagement

Projectmanagement

Creëer uw projecten met fases en budgetregels en beheer realtime alle lopende projecten.
Financiële Integratie

Financiële integratie

Ridder iQ integreert bi-directioneel en realtime aan diverse boekhoudpakketten. U bent vrij in het bepalen van uw boekingsschema.
Service en Onderhoud

Service en Onderhoud

Verleen ad-hoc en periodiek service op uw producten op locatie en maak servicecontracten aan.
Barcode uren

Barcode uren

Direct inzicht in uw productie met barcode-scanners die de bewerkingen in productie registreren.